Satsa på naturliga tuggben

Det är inte fel att satsa på naturliga tuggben för din hund. Med naturliga tuggben kan hunden få bita och tugga på ett bra sätt, utan att det är farligt för dem. Hundar vill gärna kunna tugga på ben. Det finns idag många olika former av hundben och tuggben. En del av dem är bara för att det ska vara gott medan andra är bra för att låta hundarna så att säga rensa sina tänder.

Hundar kan tugga på ben som avkoppling och det är en form av naturlig sysselsättning för dem. När de tuggar så stimuleras även tandköttet på ett bra sätt som får en ökad blodcirkulation. Dessutom skaver de bort plack. De kan därmed genom att tugga på naturliga tuggben minska risken för tandsten.

Naturligt framställda tuggben

När det gäller naturliga tuggben så är dessa ofta tillverkade av buffelhorn, fåröron, grisöron, oxben, tjurmuskel, märgben och så vidare. Det är bra att använda naturliga tuggben som din hund får tugga på. Då får de inte i sig en massa konstiga saker. Fördelen med att låta din hund tugga på ben är att de dels har något att göra en stund. De flesta hundar tycker det smakar gott. Sedan är det som sagt bra för deras tandhälsa. Det finns olika storlekar på naturliga tuggben så att alla raser ska kunna ha nytta av dem. Mindre hundar behöver oftast mindre tuggben medan stora raser kan tugga på stora naturliga tuggben.

Se till att du köper hem rätt sorts tuggben till din hund, så att de alltid har det hemma för att kunna tugga på.