Ta en tur till Karlskoga

Är det så att du funderar på att ta semester i Värmland, missa då inte att besöka Karlskoga. Karlskoga har en hel del att erbjuda. Det finns mycket att se och mycket att göra. Samtidigt är det en bra plats för att varva ner och bara vara om de är vad du vill göra. I denna stad, som har en lång och rik historia finns Björkborns Herrgård. Det är den herrgård som Alfred Nobel bodde på sina sista år och det var i Karlskoga han skrev sitt testamente om Nobelpriserna. Idag är herrgården ett museum.

Kommunen är även känd för flera andra saker så som bland annat järnbruket Bofors. Namnet som denna stad har, kommer av kung Karl IX. Det var han själv som namngav staden efter sig själv och det 1589.

Upplev Värmland

Värmland har många fina städer och orter utöver Karlskoga att besöka. Du har därmed en stor valmöjlighet att åka runt för att se dig omkring. Bland annat så finns Kristinehamn, Degerfors och flera andra orter nära just Karlskoga. Men det är även lika fint att bara stanna i denna stad med om du vill. Du har många bra hotell samt andra sorters boendealternativ att välja mellan. Är du hungrig så finns det många restauranger att välja på. Du som vill ha en semester med lite friluftsinslag, du kan ta dig till sjön Möckeln, som ligger här. Där kan du fiska, paddla kanot, bada, med mera. Det finns även äventyr att uppleva, på Boda Borg. Sen kan du besöka olika museer, shoppa eller bara njuta av ett par lediga dagar.